Bathmen “expert” in zienswijzen schrijven!

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ontvangt nog deze week een dikke enveloppe vanuit Bathmen op haar bureau. Het gaat om de zienswijzen van honderden Bathmenaren die vandaag op de post zijn gedaan.

Zij willen de geluidshinder van de snelweg A1, die binnenkort wordt verbreed, terugdringen. Bathmen krijgt vooralsnog in totaal 1,4 miljoen euro van de gemeente Deventer en de provincie Overijssel voor geluidswerende maatregelen.

3 miljoen euro

Maar volgens de Belangenvereniging Batmen (BvB) is dat veel te weinig om de geluidshinder te beperken. Bathmen wil minstens 3 miljoen euro om de toenemende decibellen op een aanvaardbare manier tegen te houden.

Daarvoor werd het zogenoemde zienswijzecafé in het leven geroepen. Daar konden Bathmenaren hun zienswijzen opschrijven. Eerder was die aanpak succesvol  bij het tegenhouden van een spoorboog bij Bathmen.

Afwachten

“We zijn blij met 535 ingediende zienswijzen”, zegt Eelco Nikkels van de BvB. “Zeker gezien de vakantietijd waarin veel mensen weg zijn. Nu wachten we de reactie van het ministerie af.”

Eelco Nikkels (r) van de BvB overhandigt de enveloppe met 535 zienswijzen bij het postagentschap

Eelco Nikkels (r) van de BvB overhandigt de enveloppe met 535 zienswijzen bij het

postagentschap