Gemeenteraadsverkiezingen 2018

In de aanloop naar de verkiezingen op 21 maart zijn er in en nabij Bathmen twee grote verkiezingsdebatten.
De Belangenvereniging Bathmen is deelnemer aan beide debatten.
U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomsten.
Uiteindelijk maakt u zelf uit waar uw stem naar toe gaat. Informatie kan u helpen deze keuze te bepalen.
Tot 5 maart in Café Braakhekke, of 13 maart bij De Koerkamp in Lettele
Hieronder leest u de persberichten:
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–
Gemeenteraadsverkiezingen 2018
Projectteam Dorpsagenda organiseert op 5 maart een politieke avond in Het Café Braakhekke over een vitaal en leefbaar Bathmen.
In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart organiseert het Projectteam Dorpsagenda op maandagavond 5 maart een politieke avond in het Café Braakhekke . De avond zal plaatsvinden op maandag 5 maart a.s. van 20.00 tot 22.00 uur in het Café ( Braakhekke) Schoolstraat 8 in Bathmen
Jan Medendorp van TV-oost leidt deze avond.
Het projectteam Dorpsagenda gaat verder met het creëren van draagvlak voor de verschillende thema`s van de Dorpsagenda. Draagvlak is er niet alleen nodig in het dorp zelf, maar uiteindelijk ook van de politieke partijen die de nieuwe gemeenteraad gaan vormen.
Hoe zat het ook alweer?
De Dorpsagenda is een lijst van thema’s waaraan ons dorp wil werken of al aan werkt om Bathmen vitaal en leefbaar te houden voor nu en in de toekomst. De gemeente Deventer stimuleert, begeleidt en stelt later eventueel middelen beschikbaar, maar neemt zelf geen initiatieven…… Dat moeten wij Battummers zelf doen.
Henk Nikkels: “Het is belangrijk dat we het met elkaar eens zijn over wat het betekent als je zegt dat Bathmen leefbaar en vitaal moet blijven. Alle politieke partijen hebben in hun verkiezingsprogramma staan dat ze de leefbaarheid en de vitaliteit van de dorpen zeer belangrijk vinden, maar uit zich dat straks ook in steun voor onze thema’s? Of ligt de focus van de partijen toch vooral op de Stad Deventer? “
Op 5 maart gaat Bathmen ‘in gesprek’ met de verschillende politieke partijen. Een uitgelezen mogelijkheid voor de partijen om stemmen naar zich toe te trekken voor de gemeenteraadsverkiezingen. Jan Medendorp , bekend van TV oost, zal op geheel eigen wijze deze politieke avond leiden.
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————–

PERSBERICHT  L T O SALLAND

Groot verkiezingsdebat voor Deventer buitengebied

 Wanneer: 13 maart 2018
Waar: Café Restaurant De Koerkamp te Lettele
Tijd: 20.00 -22.00 uur
Thema: ‘Samen leven in het buitengebied van Deventer’.

LTO Salland houdt een groot verkiezingsdebat voor het Deventer buitengebied. Dit doet de lokale agrarische belangenorganisatie samen met de diverse dorpsbelangen. Het debat is dinsdagavond 13 maart in De Koerkamp in Lettele.

“Boeren en burgers leven, werken en wonen naast elkaar in het buitengebied. Samen zorgen zij ervoor dat het platteland leefbaar is en dat er voedsel wordt geproduceerd”, zegt Rudie Haarman, bestuurslid bij LTO Salland. “Door dit debat te organiseren willen we de belangen van het buitengebied onder de aandacht brengen bij onze lokale politici en hun standpunten vernemen. Wat gaan zij doen om onze idealen en doelen te bereiken?”

Samen leven, samen sterk
Thema van het verkiezingsdebat is ‘Samen leven in het buitengebied van Deventer’.
“Wij hebben alle belangenorganisaties benaderd omdat we allemaal belangen hebben in het buitengebied en samen staan we sterker”, aldus Haarman. “We organiseren dit debat samen met Plaatselijk Belang Okkenbroek, Plaatselijk Belang Lettele, Linde, Oude Molen, Plaatselijk Belang Averlo-Frieswijk, Belangenvereniging Bathmen (BVB) en de Agrarische Jongeren (AJK)”.

De organisatie hoopt veel inwoners van het buitengebied te mogen verwelkomen. Naast de leden van de belangenverenigingen zijn ook de andere kiesgerechtigden van harte welkom. Het debat begint om 20.00 uur.